Biftek s bylinkovým máslem
Ingredience:
- 6 bifteků ze svíčkové (každý o hmotnosti asi 150 gramů)
 
Bylinkové máslo:
- jeden hrnek čerstvé bazalky (najemno posekané)
 - půl hrnku nasekaných lískových oříšků nebo pistácie
 - jedna lžíce citronové šťávy
 - dva stroužky česneku (najemno nakrájený)
 - sedm lžic změklého másla
 - dvě lžíce nastrouhaného parmazánu
 - sůl
 - pepř
 
Postup přípravy:
Všechny přísady na bylinkové máslo spolu rozmixujte, až vznikne hladká směs. Dejte ji do misky, překryjte fólií a dejte dobře vychladit, nejlépe přes noc.
Rozehřejte gril a plátky masa, ovázané kuchyňským provázkem, aby neztratily tvar, z obou stran opečte na požadovanou propečenost, 8 až 10 minut z každé strany. Před podáváním je nechte 5 minut stát. Na horký biftek položte kousek bylinkového másla. Podávejte s čerstvou bagetou.